Serial BUB – JeeNode cu port serial

Asa cum am mai spus, un avantaj al modulului JeeNode este absenta componentelor destinate comunicatiei USB de pe placa principala. Subliniez inca o data ca vad un avantaj in aceasta abordare prin doua aspecte: cost mai mic si dimensiuni reduse.

Daca pentru un JeeNode “in productie” absenta USB-ului este un avantaj, in faza de programare/testare trebuie sa luam in calcula posibilitatea de a cupla simultan la calculator cel putin doua dispozitive (presupunand ca incercam sa le utilizam in scopul in care au fost create – comunicatia radio).

Initial am cumparat un singur USB BUB si era destul de incomod sa tot schimb dispozitivele in timp ce faceam ajustari. Asa ca intr-o dimineata de sambata m-am trezit cu o idee fixa, sa fac un modul pe portul serial, cu MAX232, care sa inlocuiasca modulul USB. Chiar daca nu am port serial la laptop, tot mi s-a parut o idee buna pentru ca intamplator am un convertor USB – serial.

Ce a iesit vedeti mai jos. Rezultatele au fost neasteptat de bune, modulul pe serial (prin convertor) functioneaza la fel ca cel pe USB, programeaza, reseteaza si asigura comunicatia cu JeeNode-ul fara nicio diferenta fata de varianta originala.

[poze — add later]

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>