Cum sa pui Windows 7 pe un stick USB

Avand de instalat Windows 7 pe un laptop fara CD-ROM m-am lovit de problema de a pune imaginea CD-ului de instalare pe un stick USB. As fi putut sa folosesc o unitate CD-ROM externa, dar cum nu aveam asa ceva si cum preturile la astfel de dispozitive pleaca de la 130 de lei, memoria flash USB a fost cea mai comoda solutie.

Exista pe internet diverse exemple de folosire a unei multitudini de aplicatii (printre care UNetbootin) pentru crearea unui stick USB bootabil, insa cele mai multe sunt destul de greu de urmarit. Pentru ca nu aveam dispozitia necesara sa urmez prea multi pasi si sa fac cine stie ce operatiuni complexe, am cautat putin si am gasit un program de la Microsoft care face exact acest lucru: pune o imagine Windows 7 pe o memorie USB. Aplicatia se numeste Windows 7 USB/DVD Download Tool si poate fi descarcata gratuit direct de la Microsoft sau de pe Download.com.

Pentru a face o copie a DVD-ului de instalare Windows 7 in format ISO se poate folosi ImgBurn, un utilitar foarte bun si pentru scrierea de CD-uri/DVD-uri, despre utilizarea caruia nu voi intra in detalii.

Odata ce aveti imaginea DVD-ului de instalare in format ISO, crearea stick-ului USB bootabil cu Windows 7 USB/DVD Download Tool este extrem de simpla, necesitand urmarea a 4 pasi.

Windows 7 USB Stick

Windows 7 USB Stick

Pasul 1: Alegeti imaginea ISO pe care vreti sa o scrieti pe stick, folosind butonul Browse.

Instalare Windows 7 de pe stick USB

Instalare Windows 7 de pe stick USB

Pasul 2: Apasati butonul USB device.

USB Stick Kingston 4GB

USB Stick Kingston 4GB

Pasul 3: Alegeti stick-ul USB pe care vreti sa scrieti imaginea. Aveti grija sa folositi o memorie suficient de mare (4GB ar trebui sa fie OK) si sa nu aveti date importante pe stick pentru ca evident va fi formatat si toata informatia continuta se va pierde. Odata aleasa destinatia, apasati butonul Begin copying.

Creare stick USB bootabil

Creare stick USB bootabil

Pasul 4: Asteptati, dureaza cateva minute, in functie de dimensiunea imaginii si de viteza dispozitivului USB.

Stick USB bootabil Windows 7

Stick USB bootabil Windows 7

Daca totul a mers bine, veti obtine un mesaj ca in imaginea de mai sus. Nu aveti decat sa introduceti stick-ul in laptopul pe care veti instala Windows 7 si sa-l setati sa booteze de pe USB (se poate face din BIOS sau apasand F8 – in cele mai multe cazuri). Si daca tot folositi un stick USB, puteti copia pe el si alte fisiere, cum ar fi driverele sau kit-ul de Office.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 Comment »

 
 

Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>